Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 190 КК України, як заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, повідомляють у Смілянській місцевій прокуратурі.

Установлено, що 25-річної житель Дніпропетровської області та 17 річна дівчина з Кам’янського району за спільною змовою, маючи злочинний умисел на заволодіння грошовими коштами, видаючи себе за працівників підприємства з обслуговування газового обладнання, з корисливих мотивів, шляхом обману та зловживання довірою під приводом оплати та заміни газових лічильників заволодівали грошовими коштами шести жителів міста Сміли, які мають похилий вік.

У провадженні тривають слідчі дій, зокрема для з’ясування можливого вчинення кримінальних правопорушень даними особами у інших містах України.

Одночасно, Смілянська місцева прокуратура повідомляє про необхідність бути обачнішими при довірі невідомим особам власних коштів та у разі наявності інформації про вчинення кримінальних правопорушень, просимо повідомити чергову частину Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області за телефоном 102.