Під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно членів злочинного угруповання, до складу якого входило троє жителів м. Чигирин, які з грудня 2018 року до червня 2019 року, на території м. Черкаси та м. Сміла систематично займалися злочинною діяльністю, пов’язаною з придбанням, зберіганням з метою збуту та збутом метадону, амфетаміну, димедролу та зопіклону. Загалом слідством установлено 11 епізодів неправомірної діяльності членів організованої групи.

Зловмисникам інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 (придбання, зберігання з метою збуту та незаконний збут наркотичних засобів у великому та особливо великому розмірах, сильнодіючих лікарських засобів, вчинене повторно, організованою групою) Кримінального кодексу України.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 307 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна, ч. 4 ст. 321 КК України – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.