Жашківським відділом Уманської місцевої прокуратури забезпечено процесуальне керівництво та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчиненого з проникненням у приміщення, за ознаками складу злочину передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що 17-річний місцевий житель 29 лютого 2020 року, близько обіду, знаходячись у подвір’ї домоволодіння одного з сіл Жашківського району Черкаської області, маючи умисел на незаконне заволодіння автомобілем марки ВАЗ моделі 21063, який стояв у приміщенні гаражу, розташованого за вищевказаною адресою, шляхом пошкодження двох навісних замків відчинив браму гаражу, чим усунув перешкоди для подальшого доступу до вказаного приміщення та незаконного заволодіння вищевказаним транспортним засобом.

Через декілька днів близько 17.00 год. вказана особа діючи умисно та цілеспрямовано з метою незаконного заволодіння вищезазначеним транспортним засобом, з корисливих спонукань, проникла у приміщення зазначеного гаражу та скориставшись тим, що у автомобілі руль не заблоковано викотив його з приміщення за межі домоволодіння, тобто таємно незаконно заволодів вказаним транспортним засобом. Після цього шляхом буксирування автомобіля чоловік зник з місця події та розпорядився викраденим майном на власний розсуд.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 289 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Повідомляє пресслужба Уманської місцевої прокуратури.