Правоохоронці сектору захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Черкаській області спільно з поліцейськими сектору дізнання ВП №1 Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області припинили протиправну діяльність 52-річного черкаського підприємця. Інформують у нацполіції Черкащини.


18 травня близько 09:00 годин чоловік, самовільно, в супереч установленому законом порядку, без погодження з будь-якими державними органами, без оформлення відповідних документів, поряд з земельною ділянкою 0,2500 Га, що виділена останньому для будівництва, яка розташована в селі Старосілля Мліївської територіальної громади, з використанням спеціальної техніки, провів земельні роботи по створенню штучної водойми (ставка) чим завдав територіальній громаді значної шкоди.

Правоохоронці провели ряд слідчих дій та зібрали докази.

За процесуального керівництва Городищенського відділу Смілянської окружної прокуратури правопорушнику було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального проступку передбаченого статтею 356 (Самоуправство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до трьох місяців.

Справу скеровано до суду.