7 липня 2020 року націоналісти разом із керівником обласного осередку ВО «Свобода» та заступником міського голови Черкас Юрієм Ботнаром відновили залитий фарбою пам’ятник. Про це повідомляє Прес-служба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”.

Нагадаємо, що чотири роки тому в середмісті Черкас активісти Черкаської міської організації ВО «Свобода» створили мистецьку інсталяцію, присвячену провідникам українського націоналізму періоду Других визвольних змагань Степану Бандері та Роману Шухевичу.

За останні два роки його неодноразово обливали фарбою і псували вандали.

Так, ось і в день народження одного із героїв – Шухевича – монумент вчергове сплюндрували.

«Цей пам’ятник в Черкасах вшановує пам’ять не тільки Бандери і Шухевича, а і усіх борців за волю України, які виступили під їх началом. Подібний вандалізм у нашому місті є неприпустим. До того ж це тривожний знак того, що в Черкасах і до сьогодні достатня кількість українофобів. Тож ми маємо продовжувати справу своїх попередників та боротись за українську ідею», – зазначив свободівець Юрій Ботнар.

Нагадаємо, що Роман Шухевич та  Степан Бандера – це національні герої для свідомих українців. Адже вони очолили визвольну боротьбу нашої нації за свою незалежність в середині минулого століття, і при цьому, воювали на два фронти: проти нацистів та російських загарбників.