У п’ятницю, 14 грудня у Каневі пройшли заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме в цей день ліквідатори відзначають своє «професійне» свято, хоча цієї професії не навчають у жодному вузі світу.

Розпочалися заходи з вранішнього молебню за «чорнобильцями», які не дожили до цього дня, та покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Чорнобилю. Продовжились урочистості в залі засідань будинку рад. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто ціною власного життя врятував усіх нас.

– Ваш вклад неможливо переоцінити. І ті відзнаки, які ми вручаємо вам сьогодні, не відображають повною мірою тієї ваги ваших заслуг, – наголосила заступник Канівського міського голови Наталія Матінова, висловлюючи вдячність за героїчний вчинок ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. – Ми намагатимемося робити все можливе, щоб ви відчували себе комфортно і захищено.

Також до вітальних слів долучилися перший заступник голови Канівської РДА Тетяна Жівотова, військовий комісар Ігор Шишка, представники Канівської міськрайонної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» та інші. Окрім слів вдячності, ліквідатори були нагороджені відзнаками, грамотами та почесними нагородами.