У департаменті капітального будівництва Черкаської військової адміністрації вчергове змінився керівник. Попередній був звільнений за згодою сторін, а його на посаді замінив син відомого у регіоні чиновника, найбільш продуктивний час якого припав на часи Тулуба, втім зараз він переживає “ренесанс”. Про це повідомляє “18000”.

17 травня посаду головного будівельника області обійняв 29-річний Ростислав Євмина. Про це журналістам стало відомо із власних джерел. Також інформацію про це підтвердили у пресслужбі обласної військової адміністрації. Там повідомили, що конкурс на відповідну посаду не проводили через воєнний стан і чиновник перебуватиме на ній до моменту його завершення та проведення належного конкурсу.

Євмина нібито має п’ятирічний досвід будівельника на керівних посадах, зокрема, останнім часом обіймав посаду у відділі проєктно-кошторисної роботи департаменту, який нині очолив, а також працював у державній службі Державної інспекції архітектури та містобудування у Черкаській області. Крім того, з відкритих джерел стало відомо, що він нетривалий термін наприкінці 2022 року та початку 2023 очолював обласне комунальне підприємство “Облархбюро”. Мінімум до кінця 2020 року він також працював в одному з державних банків у відділі будівництва та обслуговування будинків.

Ростислав Євмина є сином досвідченого місцевого чиновника та політика Бориса Євмини, який за часів “губернаторства” Сергія Тулуба очолював департамент капітального будівництва, потім був заступником виконуючого обов’язки черкаського міського голови. У 2013 році він повернувся на “будівельну” посаду в Черкаській обласній адміністрації, яку на той момент очолював Тулуб.

Після Революції гідності Євмина зник із публічного простору та повернувся у 2018 році, коли очолив черкаське міське державне управління будівельно-архітектурного контролю за квотою політичної сили “Черкащани”. Цю посаду він обіймав до кінця 2020 року, коли після чергових місцевих виборів не був обраний головою Золотоніської районної ради за списком все тієї ж політичної сили. Євмину називають креатурою впливового бізнесмена-політика Юрія Ткаченка та його бізнес-партнерів, які також займаються будівельним бізнесом.