Створити цьогоріч як мінімум по два нових сільськогосподарських кооперативів у кожному районі Черкащини – таке завдання поставив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Про це він нагадав під час понеділкової координаційної наради в ОДА.

Важливим напрямком роботи обласної влади є розвиток тваринництва в особистих селянських господарствах. Приорітетом є підвищення якості продукції, що виробляється селянами, та підвищення дохідності виробництва. З цією метою проводиться робота із створення обслуговуючих кооперативів.

Як повідомив начальник управління агропромислового розвитку Ігор Колодка, на Черкащині зареєстровано 114 сільгоспкооперативів, з них діючих 84. За напрямами діяльності вони поділяються на: 18 з обробітку землі та збирання врожаю, 27 молочарських, 23 м’ясних, 10 плодоовочевих та 34 інших.

Цього року створено 3 кооперативи (СОК «Патріот» Городищенський район, СОК «Ласунка» Золотоніський район та СОК «Відродження й розвиток» Кам’янський район).

Розвиток кооперативного руху на селі є одним із напрямків реалізації Стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року. Розроблена та діє обласна програма підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2020 року.