Початок зимового сезону асоціюється зі святами, веселощами та дивами. Ми підібрали для черкащан фільми, які перенесуть у світ мрій та казок. Готуйте какао та солодощі.

Реальна любов, 2003 рік

Канада

Надзвичайно теплий фільм про людські стосунки. Про різні історії кохання – щасливі і не дуже. Всі відтінки кохання – романтику, пристрасть, закоханість, нерозділену любов, любов до брата, яка змушує відмовитися від особистого щастя… у цьому фільмі є все. Скільки б разів ви не переглядали цю стрічку, вона не набридне ніколи.

Чарлі та шоколадна фабрика, 2005 рік

США

blank

Один із шедеврів Тіма Бертона. Цього разу він обійшовся без похмурих картин, але дивакуватості в його фільмі вистачає. Режисеру вдалось дуже яскраво зобразити казкову шоколадну фабрику Віллі Вонки. Після перегляду так і кортить знайти й собі золотий білет, який перенесе вас у магічний світ чудес. Святкова атмосфера вам забезпечена.

Ельф, 2003 рік

США

blank

Трохи суто новорічної казки. Цього разу ми знайомимось із маленьким хлопчиком, який сховався у мішку Санта Клауса і випадково потрапив на Північний полюс. Малюку довелось стати одним з ельфів – помічників доброго дідуся. Однак хлопчик виріс, почав допомагати, та єдиною проблемою для нього став його зріст. Легка різдвяна історія без особливих психологічних драм, але хороший настрій вам забезпечено.

Три горішки для Попелюшки, 1973 рік

Чехословаччина, Німеччина

blank

І, звичайно, ми не могли обійти стороною історію, яка підкорює всіх дівчаток ще в найбільш юному віці, історію про найчистіше кохання і чарівність, яке може зробити принцесою кожну – потрібно тільки повірити. Однією з прекрасних інтерпретацій відомої казки є кінострічка «Три горішки для Попелюшки». Фільм 1973 року. У багатьох країнах Європи, наприклад, в Німеччині та Норвегії, його щороку, вже більше 30 років, традиційно показують по телебаченню на Різдво. «Три горішки для Попелюшки» – це добра, наївна казка, яка пробуджує віру в дива, де три горішки виконують бажання, Попелюшка розмовляє з тваринами, а принц на білому коні мало того, що існує, так ще і дуже красивий.

Історія вічного кохання, 1998 рік

США

blank

Це не звичайний варіант казки про Попелюшку, а історія про те, що ми самі творимо чудеса і все знаходиться в наших руках. Головна героїня фільму Даніела – не тільки приваблива, але і по-хлоп’ячому спритна й енергійна. Володіючи гострим розумом і почуттям незалежності, Даніелла не чекає, коли принц її виручить. Навпаки, вона сама приходить до нього на допомогу і навіть в потрібний момент рятує йому життя. І вже якщо їй доводиться вдатися до чиєїсь допомоги, то допомагає їй не добра фея, а справжнісінький Леонардо да Вінчі. Не дивлячись на те, що у фільмі немає елементів магії, все оповите легким та чарівним серпанком пригод. Фільм «Історія вічного кохання» одночасно пронизаний відчуттям казки і в той же час максимально реалістичний.

Фантагіро, або Печера золотої троянди, 1991 рік

Італія

blank

Чарівні пригоди, незвичайна історія кохання, нестандартна принцеса – все це просто зачаровує в італійському фільмі про історію про дочку короля, яка вибрала шлях воїна. Дівчина, яка потай від усіх вивчала бойові мистецтва, втекла із замку в момент, коли батько побажав видати її заміж. І ось тут починаються справжні пригоди… Фантагіро чекають численні труднощі і небезпеки, перш ніж вона зможе врятувати королівство свого батька та зустріти відважного та хороброго лицаря, який завоює її серце. Для дітей в казці є все: прекрасна, але горда і незалежна принцеса, що дуже сучасно, чудовий принц, добрі і злі чаклунки, а також балакучий гусак.

Капітан Гак, 1991 рік

США

blank

Після казок про дивовижних принцес і зворушливих історій кохання, ми пропонуємо вам цікаву історію, яка кричить нам з екранів про те, що чари не старіють і зануритися в світ чудес ніколи не пізно. Кінострічка Стівена Спілберга «Капітан Гак» – це історія про дорослого Пітера Пена. Тепер всім відомий хлопчик став чоловіком, йому вже сорок років, у нього інше ім’я, сім’я і серйозна робота. Не залишилося й сліду від чудесного дитини, яка колись вміла літати. Але старі вороги не забули про нього. Капітан з гострим сталевим гаком замість руки знову кидає виклик своєму супротивникові, викравши його дітей. Пітер вирушає слідом за ним в чарівну країну, але щоб перемогти там, де живуть русалки, феї і однорукі пірати, йому доведеться знову навчитися літати.

Нескінченна історія, 1984 рік

Німеччина, США

blank

Стара добра казка про любов і дружбу, змушує задуматися про те, як важливо мріяти і фантазувати. Фільм вражає досі, хоча в ньому немає комп’ютерних спецефектів, і занурює нас в історію десятирічного Бастіана, який тікаючи від шкільних хуліганів, сховався в старій книжковій крамниці, де знайшов таємничу книгу. Відкривши її, хлопчик потрапив у примарний фантастичний світ бігаючих равликів, літаючих собак, безкрилих Драконів Удачі, пустотливих ельфів і ходячої каменоломні по імені Камнекус. Але чарівній країні Фантазії і її правительці, Дівчинці-Імператриці, загрожує страшна напасть за назвою Ніщо, породжена «нездійсненими мріями». Врятувати Фантазію можуть лише юний воїн Атрейю і сила уяви незвичайного мрійника Бастіана.

Грінч – викрадач Різдва, 2000 рік

США

blank

І знову легка казка, без особливих перипетій, однак з дуже добрим новорічним сюжетом. Жив собі чоловічок на ім’я Грінч і був він завжди буркотливим і всім незадоволеним. Особливо дратувало його Різдво, коли всі раділи і веселились. Тому хитрун вирішив викрасти свято… А щоб дізнатися, що було далі, перегляньте фільм.

Десяте королівство, 1999 рік

Великобританія, Німеччина, США

blank

На завершення – прекрасна багатосерійна казка, яка за допомогою екрану перенесе вас в світ чарівництва подібно до того, як дзеркало перенесло головну героїню фільму офіціантку Вірджинію в світ Дев’яти Королівств, де персонажі всіх нам відомих казок реальні, а чарівництво звичне. Одна з кращих казок, яка ідеально підходить для святкового перегляду в колі сім’ї, і однозначно повинна сподобається вашим дітям.

blank