Ще в стародавньому Єгипті кішки жили з людьми під одним дахом. Ці традиції та любов до пухнастиків не змінились і по цей день.

Іноді природа старається настільки, що під її творчими “руками” виходять справжні шедеври. Кожен власник вусатого смугастика переконаний в тому, що його вихованець – найкрасивіший, найрозумніший і найдобріший. Ми підтримуємо цю думку і вважаємо, що будь-який кіт-воркіт має свою неповторну чарівність.

Проте, ми підготували для вас Топ-10 котиків, які найкраще підійдуть для вашої родини за версією нашого видання. Тож переглядайте цих пухнастиків і вибирайте муркотуна, який буде чекати на вас вдома!

Сіамська кішка

Існує міф, що сіамські кішки досить агресивні і дикі. Але це оманлива оцінка. Вони дуже миролюбні, прекрасно уживаються у квартирі. Якщо вибрати кота, а не кішку, в якості вихованця, то можна отримати ніжного і вірного компаньйона.

Британська плюшева кішка

blank

Або по-іншому британська порода кішок. Це найкращі товариші для дорослих і спокійних людей, які люблять спокій. Коти дуже флегматичні, трохи ледачі, повільні. Вони не будуть піднімати дім догори дном і не стануть випробовувати нерви.

Регдолл

blank

Ці кішки схожі на плюшеві ляльки — м’які, пластичні і дуже ніжні, у руках буквально обвисають. У них м’який характер, вони ідеальні для дому, а тому вони найбільш популярні для домашнього утримання.

Британська довгошерста кішка

blank

Порода цієї киці на ім’я Смузі — британська довгошерста кішка. Дивовижно красива рудо-біла масть поєднується зі смарагдовими очима. В таких котах ви ніколи не розчаруєтеся, бо байдуже дивитися на них просто не виходить!

Мейн-кун

blank

Це одні з найрозуміших котів. А ще вони досить великі і привертають увагу екзотичною зовнішністю. Ці тварини досить гордовиті, але віддані господарю, чужинців не любить. Але вимагають багато місця. Для квартири не підійдуть, а ось для заміського будинку — так.

Персидська кішка

blank

Гарна і пухнаста, ця красуня прекрасно підходить для тих, хто не любить поспіх і вибирає розмірений спосіб життя. Вона прив’язується до господарів, а ось незнайомців ігнорує. У міру активна, поводить себе переважно спокійно.

Американська короткошерста кішка

blank

Ці кішки є одними з найкращих для квартирного утримання. Вони невибагливі, за ними легко доглядати, ласкаві, ніжні, у них прекрасне здоров’я і поступливий характер.

Шотландська капловуха

blank

Шотландці схожі на британців через густу, але коротку шерсть і широку мордочку. Відрізняються вони особливими кумедними вухами. Ці коти до сім’ї дуже прив’язуються. А ще вони вміють кумедно стояти на задніх лапках.

Канадський сфінкс

blank

Сфінкси ласкаві коти, які швидко прив’язуються до людей. Вони постійно шукають тепло і діти можуть одягати їх в різний одяг, граючись.

Бурма

blank

Це великі кішки. Люблять людей. Найбільше обожнюють гратися разом з людиною. Діти з ними прекрасно ладнають. До того ж, ці кішки ніколи не виростають з віку кошенят.

Александра Полянська