Із 16 вересня автобуси за маршрутом №119 Руська Поляна (Дитячий санаторій) – Черкаси (через Геронимівку) перестали їздити. Найбільше через це потерпають жителі району, який розташований на окраїні села. Адже, аби доїхати на роботу, місцевим треба йти пішки в центр Руської Поляни або Геронимівки, а це не близький шлях. Про це zmi.ck.ua розповіли місцеві жителі.

Як відомо, обслуговував маршрут ФОП Синьоок І.І. Термін дії договору з перевізником закінчився 16 вересня.

“Провести тендер обіцяють аж у жовтні. Що робити від 16-го і до часу проведення конкурсу – не зрозуміло. Для тих, хто водить дітей у дитсадки (в Геронимівці й Руській Поляні) взагалі складно. Із школярами простіше, бо є шкільний автобус”, – розповідає жителька Руської Поляни Оксана Швед.

Отримати коментарі від представників Черкаської РДА журналістам Zmi.ck.ua, на жаль, не вдалося. Адже голова РДА Анатолій Яріш не відповідає на дзвінки та повідомлення, а начальник відділу житлово-комунального господарства та транспорту управління економіки РДА Володимир Гуня коментувати ситуацію відмовився, аргументуючи це тим, що журналісти мають писати запит на інформацію. Ми зауважили, що проблема нагальна, а відповідь на запит потрібно чекати протягом п’яти робочих днів. Втім, це посадовця, схоже, не хвилює.

“Я зараз на лікарняному. Мене ніхто не зобов’язував надавати вам коментарі. У мене є керівництво, без якого я не прийматиму рішення”, – сказав начальник відділу транспорту.