Для того, аби в області нарешті з’явилися нормальні дороги, необхідно не лише критично обирати підрядника, але і карати тих чиновників, які приймають дороги в експлуатацію та відповідають за них.  У цьому переконаний черкаський підприємець Араік Мкртчян, який у студії «Вичерпно» вкотре обурився станом доріг в області.

– Ремонтують шматок траси у напрямку Києва, але це дійсно шматочок. Вся траса в буграх. Так, вони закрили ті ями, у яких можна залишити пів автомобіля. Треба, мабуть, щоб президент сказав про те, що їхатиме на Черкащину автомобілем. Вони тоді швидко все відремонтують. Тоді і гроші знайдуться, і можливості.

Особливо обурений Мкртчян станом траси у чигиринському напрямку:

– Новий очільник ОДА сказав, що поїде в Чигирин, мабуть, не доїхав, але дороги почали робить. Точніше, почали «заляпувати» ями, але через одну. Я два дні підряд їздив в Чигирин і залишив на цій дорозі два колеса. Ями такі, що їх неможливо об’їхати. А якщо ти ще їдеш вночі – це взагалі жах.

За словами Мкртчяна, привести дороги Черкащини до ладу може лише «жорстка рука», тож він чекає від голови Черкаської обласної державної адміністрації Ігоря Шевченка рішучих кроків.

– Новий керівник ОДА наразі не робить жодних радикальних кроків. Уже половина начальників не повинні працювати. А ми не чуємо і не бачимо ніяких різких дій і заяв. Погодьтесь, для цього не треба було чекати на заступників.

Зрозуміло, що грошей не вистачить капітально відремонтувати за один рік всі дороги, але, за словами Мкртчяна, треба хоча б позакривати найбільші «діри», щоб дорогу не доводилося об’їжджати обочиною.

– Кажуть, що Чигиринщина туристичний край. А ви знаєте взагалі, що автобуси не хочуть їхати в тому напрямку? Який турист захоче залишити в тих ямах пів машини, — обурюється підприємець.