17 677 учасників єдиного вступного іспиту з іноземних мов, що проводився за технологією ЗНО і результати якого необхідні для вступу на деякі магістерські спеціальності, не змогли подолати поріг тесту «склав/не склав», пише osvita.ua.

Тест єдиного вступного іспиту з іноземних мов складається із 42 завдань, кожне з яких оцінюється у один бал.

Пороговий бал «склав/не склав» за виконання завдань єдиного вступного іспиту був встановлений предметною фаховою комісією на рівні 12 балів.

Загалом тест єдиного вступного іспиту складали 55 186 вступників до магістратури, 32% з яких не змогли набрати необхідну кількість балів.

Нагадаємо, єдиний вступний іспит з іноземних мов є обов’язковим для вступу на спеціальності магістратури «Музеєзнавство, пам’яткознавство», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» галузі знань «Культура і мистецтво», спеціальностями галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Богослов’я», «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Інформаційні технології», «Сфера обслуговування», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» тощо.

Також значна кількість вступників до магістратури не склала тести єдиного фахового вступного випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей, що необхідні для вступу на спеціальності «Право» та «Міжнародне право».

Зокрема, єдине фахове вступне випробування з права не склали 4 142 учасника (29%), єдине фахове вступне випробування із загальних навчальних практичних компетентностей не склали 2573 учасника (18%).

Нагадаємо, єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних практичних компетентностей складали 14 259 осіб.

Поріг «склав/не склав» за виконання завдань тесту загальних навчальних правничих компетентностей встановлено на рівні 8 тестових балів (із 30 можливих), поріг тесту з восьми базових правничих дисциплін склав 36 балів (із 100 можливих).