КП «Черкасиелектротранс» нарешті завершують тендерну процедуру щодо закупівлі 3-х тролейбусів довжиною від 11 до 13 метрів. Електронний аукціон в цьому тендері, який був оголошений ще в 15 травня 2019 року, пройшов сьогодні, 10 жовтня 2019 року. Повідомлення про це з’явилося в системі державних закупівель “Прозорро”, пише видання “Пассажирский транспорт”.

В електронному аукціоні в тендері на поставку в Черкаси 3-х тролейбусів взяли участь тільки дві компанії – ТОВ «Еталон-Лізинг», яке представляє корпорацію «Еталон», що випускає тролейбуси на Чернігівському автозаводі, а також ДП «Автоскладальний завод № 1 АТ« АК «Богдан Моторс» з Луцька.

При стартовій ціні аукціону в 16 мільйонів 950 тисяч гривень три тролейбуси обійдуться Черкасам в 14 мільйонів 970 тисяч гривень – таку ціну в процесі електронного аукціону встановило ТОВ «Еталон-Лізинг». Пропозиція конкурента – ДП «Автоскладальний завод № 1 АТ« АК «Богдан Моторс» виявилося на 10 тисяч гривень дорожче – завод з Луцька знизив в процесі аукціону ціну на три тролейбуси з 16 мільйонів 950 тисяч гривень до 14 мільйонів 980 тисяч гривень. Його ж конкурент знизив ціну всього на 15 тисяч гривень – з 14 мільйонів 985 гривень.

Зауважимо, що заявки на участь в тендері подавали чотири компанії – крім «Богдана» і «Еталону» в тендері також хотіли взяти участь ТОВ «Торговий дім« Літан »і ТОВ« БКМ-Україна ». Пропозиції цих компаній були відхилені. Однак ТОВ «БКМ-Україна» оскаржило відхилення своєї пропозиції в Антимонопольному комітеті України, що значно затягнуло проведення тендерної процедури. АМКУ прийняв рішення про те, що тендерний комітет КП «Черкасиелектротранс» безпідставно відхилив пропозицію ТОВ «БКМ-Україна», проте після повторного розгляду заявки вона була знову відхилена.

Вартість одного тролейбуса «Барвінок» Т121 для Черкас склала 4 мільйона 990 тисяч гривень. Це одні з найбільш дешевих тролейбусів в Україні в цьому році. Згідно з тендерними умовами, нові тролейбуси в Черкаси повинні прибути до 26 листопада 2019 року.

Зауважимо, що Чернігівський автозавод на даний момент займає 3-е місце за кількістю випущених низькопольних тролейбусів в Україні серед діючих виробників електротранспорту. Перше місце зараз у концерну «Богдан Моторс», на друге місце вийшли ТОВ «Торговий дім« Літан »у співпраці з« Южмашем », а концерн« Електрон »зі Львова поки займає четверте місце – поки що його« дочка »- ТОВ« Снупі «Електронтранс» завершила складання 13 тролейбусів, інші тролейбуси для Львова знаходяться на етапі складання. Незважаючи на це Чернігівський автозавод поки що не зміг завоювати жодного великого контракту на поставку тролейбусів за кошти кредитів ЄБРР або ЄІБ.