Шполянська, Мліївська та Матусівська ОТГ стали учасниками Програми «U-LEAD з Європою» для надання допомоги на модернізацію та створення ЦНАП. Конкурсний відбір для участі у Програмі розпочався у березні. Комісія з відбору у складі експертів Програми, представників Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала майже 250 заявок від органів місцевого самоврядування, які були допущені до розгляду, та відібрала 150 кандидатів.

Включення до списку не означає безумовної підтримки або ж підтримки в повному обсязі, оскільки значна кількість заявок ще потребують належного офіційного підтвердження зобов’язань та перевірки інформації (детальніше читайте, будь ласка, у офіційному оголошенні про результати першого відбору).

Конкретні види допомоги та її обсяги будуть визначені спільно Програмою та громадою, з урахуванням методологічних підходів Програми до функціонування належного ЦНАП та за результатами візиту спеціалістів до кожної громади з метою детального оцінювання реальних потреб та визначення заходів щодо модернізації  та створення ЦНАП. У разі виявлення непереборних перешкод для участі громади в Програмі або ж надання недостовірної інформації заявка може бути відхилена від підтримки Програмою на будь-якому етапі комунікації та підготовки технічного завдання щодо співпраці.

Починаючи з 21 травня 2018 року з кожною громадою будуть індивідуально контактувати уповноважені спеціалісти Програми. Протягом травня-липня 2018 року для кожної громади буде складено детальне технічне завдання із зобов’язаннями громади і Програми.

Нагадаємо, що загалом відбудеться чотири раунди, в кожному з яких буде обрано до 150 кандидатів для участі в Програмі. Так, до квітня 2020 року буде здійснена підтримка до 600 громад для модернізації та створення Центрів надання адмінпослуг.

Основними причинами відхилення заявок були:

подання заявок органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади, які не належать до цільової групи Програми;

брак інформації у заявці для її оцінювання (в тому числі відсутність інформації про приміщення, необхідних фотографій);

відсутність належного приміщення для ЦНАП та відсутність у заявці інформації про будь-які перспективи вчасного облаштування такого приміщення та/або відсутність інформації про фінансування відповідних видатків.

За інформацією Програми «U-LEAD з Європою»