Відтворений автентичний вінок із села Адамівка на Дніпровщині, репліку вінницького вінка і два квіткові, ніжні віночки, притаманні центральній Україні, представили майстрині проєкту “Від лялі до кралі” на мистецькому фестивалі “Ukrainian Beauty” . Про це розповіла одна з майстринь Олена Афанасенко у коментарі “Про все”.

Олена Афанасенко зазначила, що їхній проєкт “Від лялі до кралі” запросила до участі в фестивалі “Віртуози фолку” в Українському домі сама керівниця “Ukrainian Beauty” Галина Совенко-Шевардіна.

blank

– Це була дуже масштабна і дивовижна подія, приїхали відомі майстри народної творчості України й віртуозні музиканти. Серед учасників також були Ілларія, Ніна Матвієнко, Олена Кулик та ансамбль «ДНІПРО», The Doox, GG ГуляйГород, Кралиця & Folky Funky, Георгій Матвіїв та ансамблева група НАОНІ, Kolo Yolo, Zgarda, Петро Сказків і багато-багато інших. Цей фестиваль скарбів народного мистецтва, об’єднав митців з усіх куточків країни. Людей було так багато, що ми не встигали відповідати на запитання. Дуже приємно було чути родинні історії, які починались зазвичай словами: а у моєї мами/бабусі був такий самий віночок, – розповідає Афанасенко.

blank

Майстрині проєкту “Від лялі до кралі” привезли на фестиваль 15 вінків і чотири з них одягли моделі “Ukrainian Beauty” під час фестивалю “Віртуози фолку”.

– Ми насправді дуже щасливі цій події, вона дала величезне натхнення, бо отримувати високу оцінку нашої роботи від знаних етнографів, майстрів, колекціонерів, які знаються на старовині дуже приємно. Також у захваті від проєкту “Ukrainian Beauty” і Галини Совенко-Шевардіної, вона справді закохана в етніку і в Україну, – вважає черкащанка.