Нова якість допомоги в Черкаському обласному онкологічному диспансері. Тут оновили блок інтенсивної терапії гемобластозів. Аналогів йому в Україні наразі немає.

Як зауважив голова Черкаської ОДА, в області системно вирішують проблеми медичної галузі. Відкриття блоку він назвав виконанням цього пріоритету.

blank

– Я вдячний усій команді медиків області, волонтерам, які сьогодні нам допомагають визначати нагальні питання галузі, куди слід передовсім спрямовувати ресурс, – сказав Юрій Ткаченко. – Профілактика та лікування онкозахворювань – якраз такий напрям. На Черкащині щороку діагностують до 5000 нових випадків онкозахворювань. Часто на пізніх стадіях. Задля своєчасного виявлення таких недуг, приміром, у жінок ми створили по області 5 скринінгових центрів «Здоров’я жінки». Відкриття цього блоку інтенсивної терапії гемобластозів для дорослих – це належні умови надання медичної допомоги найтяжчим пацієнтам.

blank

У блоці – сучасна система очищення повітря та клімат-контроль. Ремонт тут виконано з використанням матеріалів, стійких до дезінфікуючих розчинів, бактеріального та грибкового забруднення.

– Є кілька складників успішного лікування пацієнтів, – зауважує головний лікар КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер» Черкаської обласної ради Віктор Парамонов. – По-перше, професійні кадри. По-друге, якісні ліки. Уперше за часи незалежності онкогематологія забезпечена, як ніколи. А завдяки договору про співпрацю між обласною станцією переливання крові та компанією-інвестором «Біофарма» наші пацієнти останні три місяці повністю забезпечені необхідними препаратами крові належної якості. Водночас наша лабораторія акредитована за європейським стандартом. І по-третє, належні умови лікування. Оновлений блок інтенсивної терапії гемобластозів дозволить нам зменшити смертність пацієнтів унаслідок інфекційних ускладнень, а через інфекцію можна за лічені години втратити хворого, і суттєво знизить витрати на антибактеріальні й антигрибкові препарати.

blank

Цей проект в обласному онкодиспансері реалізовано спільним коштом: близько 3 млн грн спрямовано з обласного бюджету, півмільйона – з міського бюджету, а також залучені спонсорські кошти.