Прийшло атлантичне тепло з дощами та туманами. У листопаді тумани на Черкащині є характерною особливістю – в середньому по області впродовж місяця буває від 4 (Канів) до 11 (Жашків, Умань) днів з туманами. Максимальна зафіксована за місяць кількість таких днів – від 11 (Сміла) до 23 (Жашків). У річному розрізі 14-18% усіх туманів виникають у листопаді, який разом з груднем є найбільш туманними місяцями року.

Потужний північний циклон, який перемістився на Скандинавію, змінив характер погоди на вологий. Його атмосферні фронти принесли хвилю атлантичного тепла та дощі, які затримаються й найближчої ночі. Завтра вдень на суттєві опади не розраховуємо. Температура повітря хоча й залишатиметься плюсовою, проте впродовж дня знижуватиметься, а посилений вітер додаватиме відчуття холоду.

Грудень привітається більш комфортною погодою: спостерігатиметься пауза в опадах та невелике похолодання, вночі 1-6º морозу, вдень невеликі плюси. У понеділок вдень мокрий сніг і подальше зниження температури до від’ємної зумовлять утворення ожеледі і на дорогах ожеледицю!