Цього року держава виконувала всі свої соціальні зобов’язання перед українцями. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 27 грудня.

«Зробили майже неможливе. У надскладних умовах бойових дій, в окупації, під час обстрілів мирних міст і сіл. На всі соціальні виплати спрямували близько 800 млрд грн», — відзначив очільник Уряду.

Крім того, за словами Прем’єр-міністра, держава здійснила всі заплановані на 2022 рік підвищення. Зокрема, вперше проіндексовано військові пенсії. Успішно реалізується ініційована Президентом Володимиром Зеленським програма підтримки пенсіонерів віком 80+.

«У жовтні  додаткову допомогу почали отримувати люди, яким виповнилося 70 років. Загалом виплатили пенсій на понад 575 млрд грн. Лише в грудні перераховано пенсій на 51,4 млрд грн», — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зауважив, що було створено систему централізованого нарахування виплат. Це дало змогу платити допомоги, субсидії та пільги людям, які перебували на території ведення бойових дій і в окупації. Таким чином охоплено виплатами понад 5 млн сімей.

Під час засідання 27 грудня Уряд продовжив перехідний період щодо переоформлення допомоги на дітей, які перебувають під опікою та піклуванням, на дітей з інвалідністю, на осіб, що мають інвалідність із дитинства, на тих, хто за ними доглядає.

Крім того, на виконання Закону України Уряд припинив діяльність Фонду соціального страхування та приєднав його до Пенсійного Фонду України.