Уламки градів, мін, фляга, берці та одяг бійців, які захищали східні кордони України з 2014 року, презентують нині у Баварському музеї армії у Німеччині. 72 експонати передав засновник Патріотичного музею АТО у Черкасах Олексій Святенко.

За його словами, виставка почала діяти за два дні до початку повномасштабного вторгнення. 1 серпня її дію продовжили до кінця року, розповідає Суспільне.

“Ще минулого року доля звела мене з українцями, які виїхали з України і там проживають, вони зацікавилися: побачили у фейсбуці сторінку музею, експонати. Вони й повідомили, що в музеї буде виставка фотографій німецького фотографа, який нафотографував у 17-18 роках передові позиції Донецької і Луганської області. Тоді їм дуже захотілося, щоб долучити до цієї фотовиставки ще й живі експонати”.

Нині Олексій Святенко продовжує збирати експонати для музею, от тільки це вже йдеться про повномасштабну війну:

“Черкаси більш менш спокійне місто, в інших містах люди не на слух все це побачили. Тому хочеться якомога більше експонатів показати. От ті невеликі речі, які десь там валяються у зоні бойових дій і які є безпечними, прошу, якщо ви їдете на ротацію, їхати до рідних, візьміть і передайте для музею”.

Нагадаємо, патріотичний музей АТО діє у Черкасах із 2018 року. Олексій Святенко просить волонтерів та захисників долучатися до її наповнення новими речами з місць бойових дій.