У Черкасах Партія “Батьківщина” Юлії Тимошенко, яка сама ж ініціювала закон про імперативний мандат для депутатів місцевих рад, протидіє роботі міської ТВК по відкликанню міських депутатів. Про це заявив екс-секретар міськради Олександр Радуцький, інформує vikka.ua.

“Робота ТВК заблокована. Закон Тимошенко у Черкасах не працює. ВО “Батьківщина” перетворилася на Партію регіонів”, – написав він у Facebook.

Також Радуцький додав, що у міську раду викликали поліцію та готують звернення до голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка.

Нагадаємо, учора в Черкасах членів Черкаської міської ТВК працівники міськради та охорона не впускали на своє робоче місце.

“У нас зараз із 23 квітня триває безперервне засідання ТВК з перевірки підписів у підписних листах по відкликанню депутатів. Сьогодні вранці члени комісії прийшли у приміщення ТВК, де знаходяться всі документи, і виявили, що деякі працівники міської ради разом з працівниками поліції охорони не впускають комісію на своє робоче місце. Таким чином відбувається перешкоджання роботі виборчої комісії”, – повідомив юрист Черкаської міської ТВК Микола Бунякін.

За словами Бунякіна, начальник служби охорони пояснив, що нібито в них немає розпорядження впускати нас у неробочий час у приміщення ТВК. При цьому раніше таких ситуацій не виникало. Наприклад, учора і позавчора комісія працювала до 10-ї вечора.

Також він додав, що намагався зв’язатися із заступником міського голови Ігорем Волошиним та директороми департаменту оргзабезпечення Лілією Маліщук, однак обоє на телефонні дзвінки не відповідають.

“Ми вважаємо такі дії незаконними. Викликали поліцію, але поліція поки що не може допомогти нам потрапити у приміщення комісії. Також плануємо звертатися до голови ОДА та продовжити роботу комісії на сходах міської ради.