Конкурс дитячого малюнку на тему «Зробимо шкільне життя без булінгу» за участю вихованців Черкаської дитячої художньої школи імені Данила Нарбута провело Головне територіальне управління юстиції у Черкаській області 26 вересня, пише “Прочерк”.

Захід пройшов у рамках інформаційної кампанії #СтопБулінг Міністерства юстиції України, метою якої є викорінення з українських шкіл такого ганебного явища, як булінг – прояви насильства по відношенню до своїх однолітків.

blank

– За даними дослідження «UNICEF Україна» за 2017 рік, 67 відсотків дітей зіштовхувалися з боулінгом – були жертвою або свідком, а 40 відсотків постраждалих від цькування взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою, – розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, відкриваючи конкурс.

З початком навчального року працівники черкаської юстиції проводять у школах області заходи, спрямовані на боротьбу з булінгом: правові уроки, інтерактивні ігри, круглі столи із залученням батьків та педагогів тощо.

blank

В конкурсі малюнку взяли участь 30 юних художників віком від 8 до 12 років. Як зазначила заступник директора художньої школи Анна Алабіна, діти отримали завдання за тиждень, тож мали час подумати над розкриттям теми.

Кращі роботи визначило спеціальне журі до якого входили працівники юстиції, поліції та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Проте подарунки, грамоти і подяки за старанність та креативність отримали всі учасники конкурсу, повідомляють організатори дійства.