Знайомство та представлення команд, відеопрезентація своїх досягнень та перевірка знань з медіаграмотності, а ще ігровий квест “Країни ЄС” — так відбувся чемпіонат з медіаграмотності черкаських Євроклубів. Це зібрання молоді, де вивчають правила, історію та культуру європейських країн, розповіла Суспільному його організаторка Леся Щербатюк.

Через пандемію і повномасштабне вторгнення, це вперше за чотири роки вдалося зібратися командам наживо.

“Наш Євроклуб почав діяти з 2009 року. Ми часто зустрічаємося з іншими школами в інших країнах, що дає нам змогу трішки потренуватися в так званому спікінгу англійською та українською мовами. Можемо обговорити нагальні теми, проблеми”, — прокоментувала президентка шкільного Євроклубу Першої міської гімназії Юлія Хоменко.

“Сьогодні ми презентуємо проєкт медіаграмотності, як правильно користуватися інформацією. Зараз багато інформації у всіх сферах діяльності, тому потрібно правильно її використовувати і не піддаватися дезінформації”, — зазначила учасниця Євроклубу Дарія Заєць.

Леся Щербатюк розповіла про мету проєкту:

“Проєкт реалізується за підтримки представництва ЄС в Україні. Кожний євроклуб пише заявку на проєкт, вказує над чим буде працювати (європейські цінності, культура, культурна спадщина, екологічні проєкти). Ми цього року обрали медіаграмотність. На меті — проєкт має підвищити рівень медіаграмотності євроклубівців, учнів школи, вчителів і батьків”.

За результатами зустрічі перше місце здобули учасники євроклубу із сьомої школи, друге – перша та дев’ята міські гімназії, третє – санаторна школа.