Актуалізований генеральний план забудови міста Черкаси мають затвердити найближчим часом. Відповідну містобудівну документацію підготували у департаменті архітектури та містобудування Черкаської міськради.

Про це інформує видання «Про головне».

Останній раз генплан затверджували у 2011 році, повідомив на ранковій нараді директор департаменту Артур Савін.

За його словами, у попередньому документі було багато юридичних суперечностей, що викликало чимало скарг.

У новому документі передбачено розвиток аеропорту (розширення злітно-посадкової смуги), будівництво об’їзної дороги Київ-Дніпропетровськ, яка дозволить розвантажити місто від великогабаритного транспорту.

Також, розповів Артур Савін, передбачається багатоквартирна житлова забудова на полігоні, виставковий центр площею 6 га у Геронимівці, індустріальний парк площею15 га біля аеропорту.

– Що дуже важливо, тут визначаються межі міста. Адже до цього часу Черкаси не мають своїх меж, вони визначаються лише межами 6 навколишніх сільських рад, – зауважив Савін.

Також у містобудівній документації враховане забезпечення жителів паркомісцями, а також земельні ділянки для надання їх учасникам АТО.

– Цим генпланом не передбачено житлової забудови у 100-метровій прибережній смузі Дніпра. Лише рекреаційна і променадна зона. Затвердженням цього документа ми закриємо питання забудови Митниці, – підкреслив міський голова Анатолій Бондаренко.

Новий генплан мають затвердити депутати міської ради на черговій сесії.