Український письменник Макс Кідрук презентував у Черкасах свою нову книжку “Колонія”. Це 25-те місто доброчинного туру. Кошти за всі виручені квитки та рекламну продукцію перераховують волонтерському штабу «АНГАР» для купівлі дронів для військових Збройних Сил України, розповіла Суспільному організаторка заходу Елла Яцута.

Загалом за весь тур вдалося зібрати 720 тисяч гривень, прокоментувала Елла Яцута:

“Ми давно стежимо за їхньою діяльністю, я в команді цього колективу і ми працюємо з тими військовими частинами, які перебувають на передовій. Відповідно, чітко можемо знати, що ті кошти, які люди нам донатять, купуючи квитки, мерчі або у скриньку, точно підуть за своїм призначенням. У нас були передбачені безоплатні входи за реєстрацією для тих міст, які є прифронтовими, зокрема, у Дніпрі або Запоріжжі, або у невеличких містах”.

Макс Кідрук розповів, що презентацію книги міг скасувати:

“Не перелічити скільки разів за час підготовки роману до друку, а пізніше, під час планування туру, я хотів зупинитися, скасувати все. Проте я також розумію, що росіяни прийшли сюди не по територію, вони тут, бо хочуть, щоб не було нас. І я постійно думаю про те, скільки за час повномасштабного вторгнення не опубліковано українських книг, не записано українських пісень, не знято фільмів”.