Міський голова Анатолій Бондаренко разом із керівництвом обласної ради провели зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні паном Етьєном де Понсеном. На ній йшлося про нові перспективи обміну досвідом.

На початку розмови пан Етьєн де Понсен зізнався: уже давно мріяв відвідати наше місто та область. Тож напередодні офіційної зустрічі побував у визначних місцях, пов’язаних із відомими постатями, які об’єднують українців та створюють Україну, – Тарасом Шевченком і Богданом Хмельницьким.

Співпрацю з Черкасами дипломат бачить у економічному та культурному аспектах, а ще – пропонує поділитися досвідом ефективного впровадження адміністративно-територіальної реформи. Поза тим, зацікавився потенціалом України у сфері інформаційних технологій.

– Ми можемо долучити місто Черкаси до щорічного фестивалю французької культури в Україні – Французька весна, – говорить пан Етьєн де Понсен. – Могли б поділитися корисними речами в галузі децентралізації, зокрема, про збереження ефективної моделі співпраці державної влади із інституціями префектів.

Анатолій Бондаренко ознайомив із інвестиційними перевагами Черкас та розповів про ті напрямки роботи, в які хотілося б залучити інвестиції.

– Підприємства Французької республіки є одними з важливих партнерів черкаського бізнесу. За підсумками 2020 року обсяг зовнішньоторговельного обороту між підприємствами Черкас та Франції становив понад 5 млн доларів США, – прокоментував міський голова. – Черкаси готові розширювати напрямки співпраці, стати надійними і стратегічними партнерами у сфері як культурно-освітнього, так і економічного співробітництва.

За його словами, Черкаська міська рада має досвід втілення спільних проектів із Посольством Франції в Україні. Йдеться про енергоощадні ініціативи та про дослідження модернізації управління відходами. Останнє втілила в життя французька інжинірингова компанія «Бенетен Енженьєрі».