Чоловік проникав у будинки шляхом підбору ключів. Йому оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування відносно низки інших правопорушень. Повідомляють в нацполіції Черкащини.

До Черкаського відділу поліції надійшла низка повідомлень від мешканців міста, які проживають в приватних будинках,  про крадіжки з домоволодінь. Потерпілі розповіли, що невідома особа проникала у їх помешкання шляхом підбору ключа до замка вхідних дверей. Зловмисник викрадав гроші, золоті прикраси, телефони, оргтехніку та комп’ютерну техніку.

Аналізуючи матеріли кримінальних проваджень поліцейські прийшли до висновку, що ряд крадіжок були вчиненні однією і тією самою особою, адже були схожі між собою за часом та «почерком». Проведеними оперативно-розшуковими заходами оперативники встановили, особу крадія.  Ним виявився раніше судимий за аналогічні злочини  42-річний житель Черкас. Поліцейські затримали його за місцем проживання.  В його квартирі виявлено частину викраденого у потерпілих майна. Чоловік зізнався у вчиненому, розповів, що вчиняв крадіжки в світлу пору доби, коли господарі будинків були на роботі. Знаходив на території домоволодінь хованки, де господарі залишали ключі, відчиняв ними двері та викрадав речі, які мали цінність. Викрадене здавав у ломбарди міста, а кошти витрачав на власні потреби. В розмові з правоохоронцями чоловік розповідає про свою причетність до 8 крадіжок з домоволодінь.

Речові дози вилучено частково. По даному факту Черкаським відділом поліції чоловіку оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавленням волі на строк до шести років. Триває досудове розслідування відносно низки інших правопорушень.