Культурно-мистецький проект «Під зорею Пінзеля», який був ініційований меценатом Тарасом Демкуром у вересні 2017 року, сьогодні презентували у Черкасах. Свого часу проект вже представляли у Тернополі, Львові та Чернівцях.

Мета проекту – збереження та популяризація мистецької спадщини Іоанна Георга Пінзеля – знаного українського скульптора середини 18 ст., представника пізнього бароко, вихідця з Галичини.

Проект передбачає у майбутньому організацію традиційного щорічного міжнародного фестивалю Іоанна Георга Пінзеля, метою якого буде не лише поширення інформації про творчість геніального галичанина в Україні та світі, а й створення унікальної мистецької платформи для творчої співпраці, спілкування з глядачами, обміну досвідом та інтеграції митців різних країн, збереження і популяризація мистецької спадщини Іоанна Георга Пінзеля.

blank

Участь в презентації взяли знані на Черкащині та за її межами митці – Олександра та Олеся Теліженки, Назар Лавріненко, Іван Бондар, письменницька, художницька, громадська еліта області.

blank

blank

 

blank