На запрошення Черкаського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді 11 квітня представники пробації м. Черкас взяли участь у презентації мобільної бригади соціально–психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Презентація відбулася в Черкаській міській раді, куди були запрошені Ольга Корнієнко  та Оксана Волошина – начальники Соснівського та Придніпровського районних відділів філії Центру пробації в Черкаській області.

Як зазначила Людмила Савранська, начальник Черкаського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, проблема домашнього та ґендерного насильства залишається актуальною для українського суспільства. Динаміка сімей, у яких проявляється насильство, досить складна, тому розібратися без допомоги, зокрема сімейних психологів, соціальних працівників, юристів практично неможливо. Внаслідок чого у м. Черкасах створена мобільна бригада, що складається із трьох осіб: соціального працівника-фахівця, психолога та водія.

Метою такої бригади є оперативне та дієве реагування на випадки насильства в сім’ях. Це дасть можливість убезпечувати містян від членів родини, які здійснюють як фізичний, так і психологічний тиск на своїх жертв. Допомога є безкоштовною і надається постраждалим незалежно від місця їх реєстрації.

Інформація про створення такої бригади надана суб’єктам пробації для забезпечення захисту своїх прав та інтересів. Соснівський та Придніпровський РВ ДУ філії «Центр пробації» в Черкаській області.