Сьогодні зранку, 28 травня, у Черкасах  молодиків з ТОВ “Юрія-Фарм” призовного віку відвезли до військового комісаріату.

Про це на правах анонімності “Zmi.ck.ua” повідомив один із призовників.

Читайте також: Заручники військових: у Черкасах на вулиці брутально хапали юнаків призовного віку. Частину утримують досі

Заступник начальника Черкаського обласного військового комісаріату Олег Захаренко у коментарі виданню підтвердив інформацію.

За його словами, хлопцям призовного віку (від 20 до 27 років) поблизу ТОВ “Юрія-Фарм” запропонували проїхати до військового комісаріату з метою з’ясування їхнього відношення до військової служби.

“На підприємство не заходили. Хлопців молодого віку попросили пред’явити документи, якщо від 20 до 27 років – запрошували до мікроавтобусу. Щоб “заламували”, запихали у автобус – такого не було. З’ясовані облікові дані 5 чи 6 осіб. Вони мають вади із здоров’ям і документи, що це підтверджують, тож мають підстави для надання відстрочки від призову. Вони були відправлені назад на своє робоче місце. А деякі хлопці, які працюють на “Юрія-Фарм” з різних районів Черкаської області, як з’ясувалося, перебувають в розшуку за місцем їхнього військового обліку як ті, що ухиляються від призову на строкову військову службу. Тому вони зараз проходять медичну комісію. У разі придатності до військової служби – їм будуть вручені повістки”, – розповів Олег Захаренко.

Заступник військового комісара зазначив, що такі заходи практикуватимуть і надалі.

“У нас є дуже багато підприємств у місті, які працюють з військовим комісаріатом”, – сказав Олег Захаренко.

Він запевняє, що працівниви військового комісаріату не порушували законодавства України. За його словами, на місце навіть був викликаний наряд поліції, який не виявив порушень.

Захаренко пояснив, що це був вимушений крок, адже є тенденція, що хлопці або їхні рідні не отримують повісток, зокрема й через поштову скриньку, відмовляються від отримання повісток за місцем проживання.

За його словами, “Юрія-Фарм” – серед тих підприємств, які саботують організацію військового обліку в себе на підприємстві, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 921. Керівництво підприємства не реагувало на неодноразові запити міського війського комісару.

“Керівники підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності державно чи приватної, зобов’язані за викликом військового комісаріату забезпечити прибуття своїх працівників до військкомату. Зараз в Україні проходить черговий призов на строкову військову службу. Він триватиме до 30 червня”, – зазначив Олег Захаренко.

У військкоматі нагадують, що, незалежно від того, чи отримав громадянин України призовного віку повістку, він зобов’язаний в 10-денний термін після виходу Указу Президента України про черговий призов на строкову військову службу самостійно з’явитися до військового комісаріату за місцем проживання.