Випадок сказу зафіксовано у житловому масиві по вулиці Грушевського 14 квітня. Про це повідомили у Черкаському міському управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в області.

За словами потерпілої, безпритульну кішку вона підгодовувала уже давно. Того дня чотирилапа стала жертвою нападу зграї вуличних собак. Коли жінка намагалася надати допомогу травмованій тварині, та її покусала і подряпала. Кішку відвезли до ветеринарної лікарні, де вона загинула. Результати експертизи показали, що чотирилапа була хвора на сказ.

Фахівці Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Черкаси негайно сповістили про це опікунку хворої тварини. Жінка уже звернулася по медичну допомогу.

У зв’язку з виявленням захворювання на сказ Черкаське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в області разом із фахівцями державної ветеринарної медицини міста розпочали епізоотичне обстеження в осередку виникнення захворювання. Вони вивчають контакти хворої кішки з іншими людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.

За результатами обстеження буде підготовлено проект рішення про встановлення карантинних обмежень у Черкасах та розроблено комплекс заходів з ліквідації сказу.

Фахівці Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в області закликають містян, які останнім часом мали контакти з безпритульними тваринами або стали жертвами їх агресії, негайно звертатися у травмпункт «Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги». Якщо з безпритульними тваринами контактували діти, – у травмпункт Черкаської обласної дитячої лікарні.