Потішити дітлахів Черкаського обласного протитуберкульозного диспансеру надумала ініціативна група черкасців “LoveinChe”. Заради цього організували благодійний аукціон побачень “Подаруй дитині свято”, де замість звичайних лотів – побачення із цікавими людьми.

Серед “лотів” – активні жителі міста, спортсмени, журналісти й громадські активісти. «На продаж» себе виставили заради благодійної мети – придбати хворим на туберкульоз дітям подарунки до Дня Святого Миколая. Голосування стартувало 9 грудня.

– Після спілкування з активісткою Тамарою Борисовою, яка працює з дітками, що перебувають у протитуберкульозному диспансері, виокремив для себе одну із проблем перебування діток на лікуванні – це відсутність хорошої ігрової для дітей. Обговоривши це з командою, вирішили зібрати кошти для ігрової кімнати саме до Дня Святого Миколая, адже це свято завжди несе у собі частинку магії й добра. А щоб бути оригінальними, організували для цього аукціон побачень. Так маємо подвійну вигоду: допомога діткам, яким у цей святковий час доводиться вступати у двобій із хворобою, і цікаві знайомства для усіх учасників, – розповідає керівник проекту “LoveinChe” Володимир Панченко.

Долучитися до аукціону може кожен охочий, як у якості лоту, так і в якості покупця до 16 грудня. Боротьба за побачення відбувається онлайн у соціальній мережі Facebook (https://bit.ly/2QmtPOb) і триватиме до 17 грудня. Тоді ж організатори оголосять підсумки заходу.

Якщо формат побачень потенційним учасникам не підходить, а хворих малюків підтримати є бажання – то кошти для придбання іграшок можна надіслати на картку ПриватБанку 5168 7555 2501 1306 Курило Інна Петрівна (співорганізаторка заходу). Щодо всіх фінансових питань та вручення подарунків малюкам обіцяють детальний звіт.