Боєць ССО “Азов” Дмитро Кухарчук повідомляє, що 4 червня у Черкасах заступник прокурора області Дмитро Чустрак втрапив у ДТП, перебуваючи у нетверезому стані. Про це він повідомив у своєму Фейсбуці. Кухарчук, який перебуває на фронті, закликав покарати посадовця, а автомобіль передати на потребу військових, пише сайт 18000.

У прес-службі патрульної поліції нашому виданню підтвердили, що в Черкасах дійсно трапилася дорожньо-транспортна пригода 4 червня.

– Патрульні отримали виклик про те, що на вулиці Максима Залізняка сталося ДТП за участі автомобіля Toyota. У подальшому встановлено, що керманич авто Toyota land cruiser Prado не впорався з керуванням та здійснив наїзд на дорожній знак. Спілкуючись із водієм, поліцейські виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік погодився пройти огляд у лікаря-нарколога, де було здано відповідні аналізи.

Також патрульні оформили усі необхідні адміністративні матеріали  на місці. Щодо стану сп’яніння – очікується висновок з ЧОНДу. У разі позитивного результату – буде складено протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння), – пояснив речник патрульних Олексій Драгун.

У прес-службі прокуратури області повідомили, що «буде проводитися розслідування обставин, які зазначені в публікації у Фейсбуці».

Дмитро Чустрак 20 жовтня 2020 року призначений заступником прокурора області. У органах працює із 1998 року. Нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури України».

blank

Фото з інтернету

Свого часу до НАЗК надходила інформація про можливі недостовірні відомості у декларації Чустрака. Однак НАЗК відмовив у проведенні повної перевірки статків прокурора. Тоді він був начальником відділу прокуратури області.

На сьогодні реєстр декларацій закритий.