10 липня 2020 року у спортивному комплексі «Сокіл», який розташований на території центрального стадіону, за участі заступників міського голови Черкас, свободівців Юрія Ботнара та Ігоря Коломойця відкрили відновлену ігрову залу та провели дитячий футбольний матч.

blank

Відновлення комплексу стало можливим завдяки ініціативи націоналістів та за підтримки міського голови Анатолія Бондаренка.

blank

Так, минулого року під час формування Програми соціально-економічного та культурного розвитку депутати-свободівці за дорученням куратора спорту в Черкасах Юрія Ботнара запропоновали передбачити кошти на оновлення низки спортивних об’єктів, зокрема, й «Соколу». Громаді міста комплекс, в складі якого є басейн, ігрова зала, зали для боксу та важкої атлетики, передали в 2017 році в жахливому стані.

blank

Уже сьогодні в ігровій залі зробили низку оновлень, зокрема замінили скляний фасад (із антивандального матеріалу), реставрували зношений паркет, провели оздоблювальні роботи стелі й стін, встановили нові прожектори, замінили глядацькі трибуни, оновили баскетбольні щити та футбольні ворота.

blank

«Саме ви і є спорт Черкас, ви – молоде покоління спортсменів, є тими, хто перетворює наше місто на спортивну столицю. Це вже оновлена зала і ті, хто займався й раніше в комплексі, добре пам’ятають, якою вона була буквально ще кілька місяців тому, – облущена фарба, старі порвані плакати на стінах. Але ми всі разом з вами зробили так, аби у вас була змога проводити змагання в  достойних умовах. І тепер, коли ви будете переглядати світлини зі змагань, вам буде уже не соромно. Тож я хочу, аби кожен з вас сьогодні прийшов додому і подякував батькам. Адже саме вони, – платники податків, – наповнили бюджет міста власними відрахуваннями, а от ми вже спільно з директором стадіону Юрієм Гончаровим, моїм побратимом Ігорем Коломойцем, який також є президентом МСК “Дніпро”, з міським головою Анатолієм Бондаренком розподілили кошти справедливо і так, щоб у нас таки була ця зала, в якій не соромно проводити змагання та тренуватись», – звернувся до молодих футболістів перед матчем, свободівець Юрій Ботнар.

blank

Подібні масштабні роботи в спорткомплексі, який звели понад 40 років тому, проводять уперше за часи незалежної України. Раніше обходилися лише косметичним ремонтом.

blank

Повідомляє прес-служба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”.