На каналізаційному колекторі в Південно-Західному районі Черкас триває робота з ліквідації поривів. Нині на одній із його ділянок оновили мережу протяжністю десять метрів.


Нагадаємо, після сильної зливи в ніч проти четвертого липня на одному з головних каналізаційних колекторів міста, який був зведений у 1967 – 1969 роках, сталася аварія. Наразі тут фіксують кілька пошкоджень: два на перехресті вулиць 30-річчя Перемоги та Сумгаїтської (од не з них на кільці), ще одне – на ділянці в районі вулиць 30-річчя Перемоги та Героїв Майдану.

blank
Як інформують у департаменті житлово-комунального комплексу, у зв’язку з необхідністю безперервного водовідведення Південно-Західного мікрорайону фахівці комунального підприємства «Черкасиводоканал» облаштували тимчасові лінії перекачки.
blank
Станом на 28 липня 2020 року ліквідували аварійну ситуацію на перехресті вулиць Героїв Майдану та 30-річчя Перемоги. Тут замінили ділянку мережі протяжністю близько 10 метрів.

Водночас, нині триває підготовка до усунення наслідків аварії на ділянці колектору в районі перехрестя 30-річчя Перемоги із Сумгаїтською. Тут планують замінити 525 метрів пошкодженої мережі методом направленого горизонтального буріння зі спеціалізованою організацією. На сьогодні тут розкопано ділянку каналізаційного колектору на глибині більш ніж 8 метрів, облаштовано стартовий майданчик для установки ГНБ та виконано роботи з очищення для заміни самого колектора.

blank