За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області правоохоронці 20 лютого 2020 року, в порядку ст. 208 КПК України затримали працівника Державної служби надзвичайних ситуацій на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 10 тис грн.

За версією слідства, головний інспектор міськрайонного відділу управління ДСНС в Черкаській області вимагав від директора приватного товариства неправомірну вигоду за непроведення перевірок з питань додержання правил пожежної безпеки.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Триває слідство, вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

blank

Указану собу викрито прокуратурою області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області та слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань.

blank

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Повідомляє пресслужба  прокуратури Черкаської області.