Кондукторка автобусу №29 в Черкасах довела до сліз вагітну жінку з 3-річною дитиною та вигнала її з громадського транспорту. Інцидент стався 21 січня. Про це в Facebook-спільноті “Транспорт Че. Громадський контроль” повідомив Іван Дюбин, пише Zmi.ck.ua.

За його словами, кондукторка сказала потерпілій, що та займає багато місця і через це не можна пройти повз неї. Жінка стояла біля сидіння, тому що своє місце віддала дитині, а взяти на руки її не могла, бо була вагітною.

“Інші сидячі місця в автобусі вже були зайняті, а позаду стояло ще близько 10 осіб (і це локдаун). Тому жінка встала, щоб могла сісти дитина, яку на руки взяти вона не могла через свою вагітність. Кондукторка почала ж їй говорити, що та займає два місця, загородила прохід. Після цього жінка відразу взяла дитину за руку й зі сльозами вискочила через передні двері”, – написав чоловік.

Він також додає, що після цього кондукторові зробили зауваження про те, що вона зробила неправильно, коли вигнала з транспорту вагітну жінку з дитиною.

“А вона почала говорити, що тут господар вона і їй треба заробляти гроші. Типу немає чого з дітьми їздити разом. Після цього водій зупинив автобус, зайшов до салону і почав кричати на того, хто зробив зауваження. «Немає чого ображати мою дружину. Я тут господар», – сказав водій. Його попросили далі продовжити рух, але він все ще кричав”, – написав Іван Дюбин.

Натомість у коментарі начальник Управління транспорту ЧМР Віталій Москаленко повідомив, що про цю ситуацію їм відомо. Вони вже взяли пояснення в кондуктора автобуса, яке, однак, трохи відрізняється від того, як інцидент описують у соціальних мережах.

“Зі слів кондуктора, вона нікого не виганяла, а лише попросила звільнити прохід. По жінці не було видно, що вона вагітна. Жінка сиділа на задньому сидінні. Коли в автобус зайшло ще кілька пасажирів, то кондуктор пішла, аби їх обілетити. У цей час жінка встала, а дитину посадила на своє місце. Відповідно зайняла прохід. Підійшовши до неї, кондуктор попросила, аби жінка звільнила прохід. І все. Зі слів кондуктора, з пасажиркою вона більше не спілкувалась. Жінка вийшла з дитиною на наступній зупинці. Після цього один із пасажирів почав кондукторку обзивати товстою, що їй мало місця. Обзивав кондуктора кілька зупинок, після цього водій зупинився і попросив більше цього не робить”, – зазначив Віталій Москаленко.

Жінка, про яку йдеться, не зверталась до Управління. Тому не можна однозначно трактувати ситуацію, яка склалась. В Управлінні на інцидент відреагували, до підприємства звернулись і взяли письмове пояснення в кондуктора.

“Можливо, жінку ніхто не виганяв. Може, їй треба було як раз на тій зупинці вже виходить. Якби ж пасажирка звернулась, то було б ясніше, а так ситуація описана з третіх вуст у соцмережах. Треба слухати людину, яка постраждала. Поки не звернеться ця жіночка, я не можу вважати це правдою”, – зазначив Віталій Москаленко.