Усе – в межах проекту «Е-рішення для громад» за підтримки програми «U-lead з Європою». Цієї п’ятниці для службовців Черкаської міської ради провели ознайомчий семінар та на прикладі Івано-Франківська, Вінниці й Запоріжжя презентували можливості такої системи.

Захід відкрила заступник міського голови Людмила Бордунос, наголосивши на важливості інформаційних технологій.

– ІТ-рішення в умовах сьогодення сприяють ефективності управління, – зауважила вона.

В.о. директора департаменту фінансової політики Тетяна Харенко нагадала, що для участі в такому проекті «Е-рішення для громад» Черкаси обрали серед майже 300 інших міст. Він передбачає кілька програмних комплексів.

Це – реєстр адрес, реєстр комунального майна, ГІС, бюджетний модуль, портал даних та реєстр територіальної громади.

Нині в Черкаській мерії продемонстрували бюджетний модуль та обговорили блок, який стосується оренди землі.

Семінар провели фахівці компанії «Центр інформаційних та аналітичних технологій», яка з 2007 року впроваджує програмне забезпечення «Єдина інформаційна система управління бюджетом». З її допомогою фінансове управління та всі розпорядники коштів можуть здійснювати планування, виконання та аналіз виконання бюджету.

Натепер така система працює в майже 30 містах України. Прикметно, що серед них є абсолютно різні за кількістю жителів населені пункти – від кількох десятків тисяч до міст-мільйонників.

– Ця система дозволяє, серед іншого, деталізувати видатки бюджету за видами робіт, для прикладу, – виокремити інформацію по об’єктах капітального ремонту чи будівництва. Вона дозволяє деталізувати, у ній можна наочно побачити планування та фінансування за кожним із елементів, – розповідає представник компанії Василь Фомін.

До обговорення можливостей продукту в Черкасах долучилися представники департаменту фінансової політики та працівники фінансових служб інших структурних підрозділів.