Збори поза регламентом. Напередодні місцева виборча комісія знову провела засідання, законність якого – під сумнівом. Адже те проходило без необхідного кворуму. Відтак, незаконними є й прийняті постанови ТВК. Ті члени комісії, які були відсутні на зборах, вже подали скаргу на колег до центрвиборчокму. Про це vikka.ua повідомила членкиня черкаської ТВК Ірина Лапська.

Мовляв, у кабінеті зібралось всього п’ять діючих членів територіальної виборчої комісії замість 10, необхідних для того, аби відкрити засідання й заслухати присяги трьох нових членів ТВК. Тих включено до складу комісії замість достроково вибулих. Йдеться про двох представників від партії “Народний фронт” та одного від ВО “Батьківщина”.

Втім, попри відсутність 10 інших членів тервиборчкому, присутні не просто розпочали засідання, а й, оминувши процедуру присяги, наприймали низку рішень. Юристи ж кажуть: усі прийняті постанови – незаконні.

“Якщо кворуму немає, відповідно, ніяких дій комісія робити не може, – пояснює правник Костянтин Стратілатов. – Отже, ніяких рішень бути не могло. А коли підписується постанова, яка не приймалась більшістю комісії, – це вже явна підстава для її розпуску. Отож ЦВК має розбиратись у цих порушеннях”.

Скарга, підписана кількома членами ТВК, вже прийнята центрвиборчокомом.

blank