22 червня о 12.00 у к.206 Черкаської міської ради відбудеться робоча зустріч із представниками ЮНІСЕФ в Україні з приводу долучення міста Черкаси до міжнародної ініціативи “Громада, дружня до дітей та молоді”.

Запрошуються усі бажаючі долучитися до обговорення проблем дітей та молоді та перспектив їх вирішення в межах проекту.

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей та молоді. Вона була започаткована 1996 року як практичне втілення резолюції, що була прийнята на Другій Конференції ООН з населених пунктів (Хабітат ІІ). Нині ініціатива поширюється в усьому світі, її підтримали вже понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах.

Сьогодні ініціативою «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплено понад 30 мільйонів дітей.
Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (ЮНФПА); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад»; Громадська спілка «Національна молодіжна рада України».

Про це повідомляють у Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.