«Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно» розпочала опалювальний сезон для жителів міста 22 жовтня 2018р. Станом на 29 жовтня, до опалення підключено 100% об’єктів соціальної сфери, а це дитячі садочки, школи, лікувальні заклади й поліклініки, та 98% будинків житлового фонду міста, які є споживачами теплоелектроцентралі. Повідомляють у прес-службі товариства.

Завдяки підготовці мереж та проведенню комплексних ремонтних робіт, розпочати опалювальний сезон вдалося без аварій та складних поривів. Під час підключення системи теплопостачання працівниками ТЕЦ зафіксовано незначні пошкодження на відгалудженнях від теплових магістралей, які оперативно ліквідовуються.

Упродовж минулого тижня забезпечення теплом відбувалося поступово, теплоносій подали майже до всіх будинків житлового фонду міста, які обслуговує Черкаська ТЕЦ. Не підключеними до тепла залишаються ряд будинків у зв’язку з невиконанням заходів щодо підготовки внутрішньобудинкових систем опалення до осінньо-зимового сезону. Також у деяких житлових будинках включення теплопостачання не відбулося, відповідно до заявок ОССБ чи ЖБК. Звертаємо увагу, що за інформацією Черкаської міської ради ряд ОСББ, незважаючи на рішення виконавчого комітету про початок опалювального сезону та не провівши загальних зборів жителів, перешкоджають ввімкненню опалення у будинках, залишивши мешканців без тепла, порушуючи таким чином санітарні норми температури приміщень.

На сьогодні Черкаська ТЕЦ повністю перевела систему теплопостачання на зимовий режим роботи. Теплоелектроцентраль наразі працює в штатному режимі. Температурний режим у житлових будинках стабілізовано, температура теплоносія на м.Черкаси подається згідно температурного графіка.

Потужностей ТЕЦ достатньо для забезпечення міста теплом, а надійна та безперебійна робота станції забезпечується завдяки спільній роботі колективу. Фахівці станції наразі докладають максимум зусиль, працюючи у свята та вихідні, чергуючи біля котлів і машин, задля стабільного і безаварійного проходження опалювального сезону 2018-19рр.