Отримати послуги з державної реєстрації актів цивільного стану (подати документи на одруження, отримати свідоцтва про народження, свідоцтва про смерть) можна в Центрі надання адміністративних послуг. Як це зробити, розповідає Ліна Тихопій, начальник Черкаського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Пишуть “Сільські Обрії“.

–  Людині потрібно звернутися до ЦНАПу та оформити заяву. Паперові документи адміністратор ЦНАПу передає до відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Результат, тобто свідоцтво про смерть, народження, висновки про зміну імені, внесення змін до актових записів, заявник отримає в ЦНАПі. Якщо заявник з якихось причин не забрав свої документи, то вони через місяць будуть передані до відповідного відділу державної реєстрації актів цивільного стану, – зауважує Ліна Тихопій.

При поданні заяви на реєстрацію шлюбу адміністратора з використанням програмних засобів ведення Державного реєстру актів цивільного стану та з урахуванням побажань наречених ризначає день та час реєстрації шлюбу. Власне реєстрація відбувається у відділі державної реєстрації шлюбу.