Черкаський район вже готується до зими. До 1 вересня рівень підготовки об’єктів житлово-комунального господарства  має бути не нижчим 50%.  пишуть “Сільські Обрії“.

– Каналізаційні мережі готові на 25%, об’єкти ЖКГ -18%, акти та паспорти готовності –відсутні, побудинкові прилади обліку тепла відсутні, вузли обліку газу із засобами  автоматичної передачі даних –  ситуація у кожного різна, – повідомив оперативну інформацію щодо підготовки об’єктів ЖКГ в Черкаському районі начальник управління економіки Черкаської РДА Володимир Гуня.

За словами начальника управління економіки, до старту опалювального сезону 2018-19 залишилось 10 тижнів і за цей час можна ще багато встигнути зробити.

Зокрема, посадовець акцентував увагу на необхідності забезпечити заклади соціальної сфери аварійними джерелами живлення.

 – Досвід минулих років показав, що потрібно, аби були генератори, – говорить він. – Тоді хоча б дитсадок працюватиме. Коли торік через стихійне лихо були знеструмлені населені пункти й районі, до Софіївки та Яснозір’я, наприклад, ми завозили генератори з Канева, з Черкас.

Серед проблемних питань і деякі об’єкти житлового господарства. Так у Геронимівці та Хуторах є багатоквартирні будинки – ОСББ, що опалюються централізовано. Але на будинках не встановлені лічильники обліку тепла. Якщо облікові прилади не встановлять до 15 жовтня – початку опалювального сезону, жителі ризикують зимувати в холодних квартирах. Але один такий лічильник коштує 40 тис грн.

Як вийти із ситуації, аби такого не трапилось, вирішуватимуть незабаром на нараді, – зазначив заступник голови Черкаської РДА Петро Коренюк.