Днями на занятті гуртка декоративно-прикладного мистецтва Територіального центру надання соціальних послуг м.Черкаси вчилися виготовляти воскові свічки й декорувати їх на свій смак, адже кожна майстриня зможе прикрасити такою свічкою свою оселю. Інформують у департаменті соцполітики.


Загалом в доробку гуртка дуже багато виробів, присвячених новорічно-різдвяній тематиці: дідухи, різдвяні павуки, різноманітні іграшки. Є також ціла композиція «Вечори на хуторі біля Диканьки». Будинки в ній виконані в техніці пап’є-маше, іграшки з вати, а чорт – з валяної вовни. Цікаво, що в двох будинках можна зняти дах і роздивитися, як там влаштований побут.

Як розповіла волонтер та одна з керівниць гуртка Олена Тараненко, на заняттях вони намагаються відродити давні народні техніки, які сотнями років застосовували наші предки. Це виготовлення ляльок-мотанок, виробів з листя кукурудзи, іграшок з вати та валяної шерсті тощо.

– Мені гурток декоративно-прикладнаго мистецтва порадила подруга. Я вперше прийшла на заняття і вражена тим, які красиві вироби тут виготовляють. Тому планую відвідувати цей гурток постійно, – поділилася враженнями пані Тетяна.