Рятувальники Чигиринського районного сектору УДСНС України у Черкаській області провели в шкільних навчальних закладах міста пізнавально-профілактичні бесіди  серед учнів випускних класів. Повідомляюьть у ДСНС Черкащини.

В першу чергу рятувальники провели профорієнтаційну роботу з майбутніми абітурієнтами під час якої розповіли про умови вступу до навчальних закладів системи ДСНС.

Під час лекції фахівці Служби порятунку також нагадали основні причини виникнення пожеж та надзвичайних подій, порядок застосування первинних засобів пожежогасіння, а також ознайомили дітей з основними вимогами правил безпеки життєдіяльності, зокрема, поводження з відкритим вогнем, користування побутовими нагрівальними та електричними приладами, перебування біля водойм та дії під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Захід виявився цікавим і пізнавальним, адже діти отримали від рятувальників вичерпні відповіді на поставлені ними запитання стосовно безпеки у різних життєвих ситуаціях та отримали на згадку інформативні листівки.