У Центральній міській бібліотеці для дітей відсвяткували 70-річчя закладу та Всеукраїнський день бібліотек, що відзначається щорічно 30 вересня.


Від імені міського голови Анатолія Бондаренка привітала ювілярів та бібліотекарів міських бібліотечних установ заступниця міського голови Анастасія Чубіна та начальник управління культури Валентина Шепецька.

blank
– Наші бібліотеки – це справжні скарбниці, що зберігають пам’ять і мудрість народу, а віддані своїй справі бібліотекарі – незамінні для розвитку й творчості, для народження нових ідей та їхньої реалізації у нашого підростаючого покоління. Бібліотеки не лише творять «пам’ять» людства, нації, держави, спільнот, людей ‒ бібліотеки творять майбутнє успішних незалежних людей і держави в цілому. Від імені міського голови та від себе особисто щиро вітаю вас зі святом та бажаю, щоб ваша робота була і далі затребуваною, а бібліотеки – тим місцем, куди хочеться прийти, де завжди цікаво і захоплююче, – наголосила Анастасія Чубіна.

Із нагоди 70-річного ювілею колективу Центральної міської бібліотеки для дітей вручено Грамоту виконавчого комітету міської ради, а також подарунковий сертифікат у розмірі 50 тис грн.

Крім того, присутнім керівникам бібліотек міста з нагоди професійного свята вручили квіти, подяки міського голови і грамоти департаменту освіти та гуманітарної політики.

blank
До слова, міська влада постійно дбає про матеріально-технічне забезпечення закладів міської бібліотечної мережі. Зокрема, серед іншого, у минулому році було виконано капітальний ремонт будівлі Центральної бібліотеки ім. Лесі Українки у сумі більш ніж 3 млн грн та реконструкцію майже на 200 тис грн. Для поповнення бібліотечного фонду у минулому році придбано літератури майже на 200 тис грн, а в цьому році закупили нових книг на 50 тис грн.