Нещодавно Христинівська міськрада надала дозвіл на розробку технічної документації для спорудження у місті футбольного поля зі штучним покриттям. Здавалося б чудова справа для молоді та й усіх жителів Христинівки. Якби не одне але… Розмістити футбольне поле планується у міському парку імені Шевченка. Хоча згідно генерального плану забудови міста статус землі тут  визначений, як «лісопаркова зона, зелені насадження загального користування». До того ж у цьому парку уже розміщені дві спортивні споруди – поле для гри у міні-футбол та великий теніс. І тепер, щоб тут спорудити ще один футбольний майданчик, то доведеться вирізати більше 30 дубів, лип та інших дерев. Тобто фактично парку, як такого, тоді взагалі уже не залишиться.

До речі, сьогодні в місті є гарний міський стадіон, біля якого є чимала територія вільна від зелених насаджень, де цілком можливо побудувати  спортивний майданчик передбачених розмірів (44*24 м) без будь-якої шкоди для природи, і створивши комфортні умови для занять футболом. Крім цього, є чудовий зимовий тренувальний зал (колишній кінотеатр), два спортивних зали міських шкіл № 1 та № 2, біля яких розташовані не облаштовані стадіони. Тобто місць для побудови ще одного футбольного поля достатньо.

Тому викликає подив, чому для розміщення спортивного майданчика влада обирає такий незрозумілий варіант. Зокрема, якщо говорити про дітей та молодь, для яких і споруджуються подібні об’єкти, то шкоди від такої споруди саме на цій земельній ділянці буде значно більше, ніж користі, адже поряд пролягає найбільш завантажена ділянка траси, що сполучає суміжні територіальні громади, а з іншої сторони – центральна траса міського сполучення. Як наслідок –вихлопні гази, котрі і вдихають в себе деревця, що їх мають знищити. А якщо м’яч вилетить на проїжджу частину, хто відповість?

Взагалі, інвестиційний проект «Будівництво футбольного поля з штучним покриттям» подавався в рамках реалізації заходів щодо соціально-економічного розвитку  міста, профінансований на 99% із державного бюджету. Відповідно мало відбутися громадське обговорення, де у Христинівці найпридатніше місце для його розташування, а не прийматися поспіхом шляхом внесення на сесію у день її проведення. Чи будівництво спортивного майданчика в центрі міста, у парку – це забаганка когось із столичних небожителів для власного піару напередодні виборів у парламент? Адже Христинівка вже звикла до таких викрутасів власть імущих. Чи пройдуть такі експерименти і цього разу не зрозуміло, особливо якщо врахувати, що на захист міського парку виступили чимало громадських організацій, особливо ж активно місцева спілка воїнів АТО…