У вівторок, 30 жовтня ц.р., з 7-ї до 8-ї години ранку буде перекрито дорожній рух по головних вулицях міста – Київській, Шевченка, Героїв Дніпра та Енергетиків. Певні незручності для жителів та гостей Канева будуть створені у зв’язку з проведенням акції протесту педагогів через заборгованість по виплаті заробітних плат.

Днями виконавчий комітет Канівської міської ради отримав повідомлення від голови страйкового комітету, голови профспілки працівників освіти і науки України Івана Попенка про проведення мирного зібрання акції протесту. Повідомляють в прес-службі Канівської міської ради.

«Повідомляємо, що 30 жовтня 2018 року з 7-ї до 8-ї год. планується проведення мирного зібрання акції протесту за участі не менше 150 осіб щодо вирішення питань:

– Погашення заборгованості по виплаті відпускних та заробітної плати за серпень-вересень 2018 року;

– Вчасної виплати в повному обсязі заробітної плати за жовтень – грудень 2018 року;

– Виплати винагороди за сумлінну працю, передбаченої ст. 57 Закону України «Про освіту» відповідно до чинного законодавства;

– Не впроваджувати як тимчасовий захід виплати заробітної плати нижчої від законодавчо встановленого розміру (Постанова КМУ від 11 січня 2018 року №23).

– Будуть перекриті вул.Київська (в районі зупинки вул.1 Травня), вул.Шевченка (в районі зупинки «Дунаєць»), вул.Героїв Дніпра (біля магазину «Спар»), вул.Енергетиків (в районі зупинки клуб «Івазар» та зупинки «Вище професійне училище»)», – йдеться у тексті повідомлення.

Коментар голови страйкового комітету, голови профспілки працівників освіти і науки України Івана Попенка

– Цим заходом ми звертаємося до всіх, хто нас може почути, оскільки на календарі вже майже листопад, а канівські вчителі досі не отримали відпускні за серпень і заробітні плати за вересень, а тепер і жовтень. Проблема склалася у зв’язку з недостатньою освітньою субвенцією, яка надходить з держави. Якщо минулого року вона складала 26 млн.грн., то в 2018-у – 23 млн.грн. Так, на сьогодні дефіцит фонду заробітної плати педагогів м.Канів складає 6,5 млн.грн. З цією проблемою ми зверталися до департаменту освіти і науки Черкаської ОДА, голови Черкаської ОДА, Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів, Кабінету міністрів України та народних депутатів… 17 жовтня ц.р. наші представники брали участь у Всеукраїнській акції протесту, що проходила в Києві під стінами Кабінету Міністрів України. Але «віз» і нині там. Почався опалювальний сезон, вчителям так само і як і іншим мешканцям міста надходять квитанції про оплату комунальних послуг. Людям треба за щось жити.  А нас просто не сприймають за людей!