Інформацію про це повідомила головний лікар Багатопрофільної лікарні Віра Шапошник у ході апаратної наради Канівського міського голови Ігоря Ренькаса з структурними підрозділами виконавчого комітету міської ради та директорами комунальних підприємств міста.

Зі слів головного лікаря, Міністерство охорони здоров’я спільно з Національною службою здоров’я України оновило перелік закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Відповідно,  одні з них залишаються опорними лікарнями, які продовжуватимуть забезпечувати  інфекційну готовність на постійній основі. Інші, так звані лікарні «другої хвилі», залучаються до надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 з 1 червня і будуть або виключатися з мережі, у разі зниження показників захворюваності, або розширюватися за рахунок лікарень «третьої хвилі». До слова, Канівська багатопрофільна лікарня згідно переліку віднесена саме до закладів «третьої хвилі».

– З 1 червня ц.р., припинив свою роботу «ковідний» госпіталь  у Каневі. Наразі в інфекційному відділенні медичного закладу перебуває 22 хворих з пневмонією, з них – 5 з підтвердженим діагнозом «коронавірусна хвороба», яких продовжують лікувати. За вчора нових хворих не поступало, – зазначила В.Шапошник.

Нагадаємо, «ковідний» госпіталь у нашому місті розгорнули 25 вересня 2020 року, перепрофілювавши під нього ліжка з загального фонду спочатку на базі інфекційного, а далі неврологічного, терапевтичного, реанімаційного відділень.