У середу, 25 квітня виповнився рік від дня героїчної загибелі в ході виконання військового обов’язку в зоні АТО канівця Сергія Кобченка. З нагоди пам’ятної дати у Канівській школі №4, випускником якої є захисник, встановили меморіальну дошку. Повідомляють у прес-службі Канівської міської ради.

Народився Сергій Кобченко 6 червня 1972 року у м.Канів. 1987-го року закінчив Канівську ЗОШ №4. Коли військовий обов’язок покликав на захист України – служив старшим сержантом у 72-й окремій механізованій бригаді гранатометником. 25 квітня 2017 року від осколкових поранень в результаті оборони опорного пункту в м.Авдіївка Донецької області С.Кобченко загинув.

Указом Президента України №2175 від 5 липня 2017 року за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни, самовіддане виконання військового обов’язку Сергій Кобченко посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ-го ступеню.

Відкриття пам’ятного знаку відбулося у п’ятницю, 27 квітня ц.р. До слова, це вже другий пам’ятний знак в цьому навчальному закладі. Допіру тут вже було встановлено дошку Андрію Петрушенку, молодшому сержанту ЗСУ, який служив у 44-й окремій артилерійській бригаді та героїчно загинув в ніч на  11 січня 2015 року.

Право відкрити меморіальну дошку надано дочці героя – Валерії.